Ihamaru Pizza & Käbliku Brewery Taproom

Alguses oli kaks sõpra, üks vana maja ja üks pitsaahi Põlvamaal Ihamarus, aga nüüd on kaks sõpra, kaks vana maja ja kaks pitsaahju, sest oleme jõudnud ka Tartusse Vallikraavi tänavale.

See lugu algab tegelikult nii, et metsamees ja põllumees tahtsid hakata vorsti ja konservi tegema, aga välja kukkus nagu alati ja siin me nüüd siis oleme. Ostsime 2019. aastal Ihamaru vana kõrtsihoone, aga saime sellega kaasa pitsaahju, mis tõmbas meid uude ja ääretult põnevasse maailma – pitsamaailma. Meie jaoks täiesti tume maa, aga õnneks on leiutatud internet ja raamatud ning katsetades ja proovides jõudsime 2020. aasta kevadel nii kaugele, et julgesime oma katsetusi ka teistele pakkuda. Päris uhke tunne oli, kui söödi ja kiideti. 

Teatavasti pidi nõnda olema, et kiida ullikest, siis ullike teeb ja eks me siis tegimegi. Tegime nii, et tõime Napolist Tartusse Stefano Ferrara pitsaahju, taigna valmistamiseks kasutame Itaaliast pärit Caputo jahu ja kastme teeme San Marzano tomatitest. Mozzarella on kohalik, pärit Viinamärdi talust. Pöörame suurt tähelepanu tooraine kvaliteedile ja kasutame lisaks Itaalia tootjatele ka palju Eestimaist ning seepärast iseloomustabki meid väga hästi lause Napoli stiilis pitsa Ihamaru moodi.

Kohtumiseni Ihamarus!

Mihkel ja Timo